Logo arteVentuno
 
arteVentuno archives heeft als doel de promotie van moderne en hedendaagse kunst dit door middel van tentoonstellingen, webspaces en publicaties.

Onze slogan: ‘No compromise on art’ betekent dat we enkel werk zullen aanbieden die van ons het label “kunst” meekrijgt en enkel met die kunstenaars zullen samenwerken die het verschil maken. Niet dat onze visie op kunst de enige zaligmakende is maar we wensen ons niet te compromitteren met materiaal waar we niet achter staan.

 
Frank Hendrickx hoeft eigenlijk geen introductie meer in België. Zijn niet aflatende inzet voor de promotie van hedendaagse kunst en zijn niet onbelangrijke bijdrage in de opvoeding van een breed publiek in de actuele beeldende kunst, maakt dat hij bij een groot aantal kunstliefhebbers in België en de buurlanden, alom bekend is.
Als drijvende kracht achter het voormalige “kunstencentrum Il Ventuno vzw” heeft Frank Hendrickx een gigantisch repertoire van tentoonstellingen opgebouwd. Hierbij liet hij de eerder moeilijk toegankelijke en avant-gardistische kunstenaars aan bod. Vaak opgesteld in confrontatie met gerenommeerde kunstenaars uit een voorbije moderne stroming.

Meermaals werkt hij mee als tentoonstellingsmaker voor projecten van culturele instellingen, musea, kunstencentra en werkplaatsen voor kunstenaars.